Menu
descoperă

Procesiune religioasă la Ierusalim în Duminica Floriilor / Sfânta Liturghie, oficiată în Biserica Sfântului Mormânt (27.04.2021)

Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului a organizat, cu ocazia Duminicii Floriilor, o procesiune religioasă dinspre Mânăstirea Betfaghe, pe Muntele Măslinilor, până la Poarta Leilor din Oraşul Sfânt, procesiunea fiind urmată de Vecernie şi, ulterior, de Sfânta Liturghie, desfăşurate în Biserica Sfântului Mormânt.

Sâmbătă după-amiază, 24 aprilie 2021, a avut loc procesiunea cu ocazia Duminicii Floriilor, marcând „intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, atunci când fiii evreilor l-au întâmpinat strigând: «Osana Fiului lui David; binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului!»”, anunţă Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Preafericitul Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului, a binecuvântat ramurile de finic la Sfânta Mănăstire Betfaghe, pe Muntele Măslinilor, şi l-a desemnat pe Eminenţa Sa Arhiepiscopul Filomen de Pela să conducă procesiunea.

Aproximativ 200 de persoane au participat la procesiune, din cauza restricţiilor antiepidemice, pornind de la Mânăsirea Betfaghe spre Mânăstirea Înălţării, apoi coborând la Grădina Ghetsimani. Procesiunea s-a încheiat la Mânăstirea Sfânta Ana, la Poarta Leilor din Ierusalim.

Procesiunea a fost urmată de slujba Vecerniei, oficiată în Catoliconul Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Duminică dimineaţă, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preafericitul Patriarh Teofil al Ierusalimului în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, avându-i drept împreună-slujitori pe Mitropolitul Isichios de Kapitoliada şi pe arhiepiscopii Teofan de Gerassa, Aristarh de Constantina, Teodosios de Sebastia, Dimitrie de Lydda şi pe Mitropolitul Ioachim de Helenopolis. La finalul Sfintei Liturghii, clericii au rostit rugăciunile Ecteniei prin înconjurarea de trei ori a Sfintei Edicule a Sfântului Mormânt şi apoi a altarelor.

Mihail Drăghici

publicat in 27.04.2021

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la BISERICA ȘERBAN VODĂ

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Scroll to Top