Menu
descoperă

Părintele Eugen Morar

Preot Morar Eugen, preot coslujitor la Parohia “Adormirea Maicii Domnului” Şerban Vodă, din cadrul Proteeriei IV Capitală, a Arhiepiscopiei Bucureştilor.

– M-am născut la data de 18.09.1956 în localitatea Şomartin, judeţul Sibiu, locuind în perioada următoare împreună cu familia în localitatea Hârseni, din Ţara Făgăraşului, judeţul Braşov.
– După absolvirea Şcoalii Generale am urmat studiile liceale la Liceul Radu Negru din Făgăraş, în perioada 1971 – 1975.
– După satisfacerea stagiului militar am urmat cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu, luând Licenţa în Teologie în anul 1981.
– În perioada 1982-1985 am urmat cursurile de Master (Magisteriu) la zi, la Facultatea (pe atunci Institutul) de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, specializarea “Noul Testament şi Studii Biblice”.
– M-am căsătorit în anul 1985 cu Maria Diniţă din Bucureşti şi avem împreună două fete, Elena şi Teodora, azi absolvente de facultate.
– Între anii 1987-1989 am lucrat în Centrul Eparhial din Sibiu, ca secretar de redacţie.
– La 15 februarie 1987 am fost hirotonit diacon la Sibiu, de către Mitropolitul Ardealului, Antonie Plămădeală.
– În urma unui examen susţinut la Patriarhie am obţinut o bursă de studii la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Atena, unde am urmat cursurile de Teologie Biblică, în acelaşi timp slujind ca diacon la Parohia Sf. Vasile din Atena. În anul 1996 am fost hirotonit preot la aceeaşi parohie, unde am slujit până în anul 2002.
– După reîntoarcerea în ţară am fost angajat la Editura Institutului Biblic al Patriarhiei Române, în cadrul compartimentului de carte bisericească, ocupând pentru 6 ani funcţia de redactor la revista “Biserica Ortodoxă Română”.
– În anul 2004 am fost numit preot îmbisericit la Parohia Şerban Vodă, iar de la data de 1.03.2006 am fost numit şi încadrat cu normă întreagă la aceeaşi parohie pe postul de Preot II coslujitor, unde slujesc şi în prezent.
– Pe durata activităţii mele în Parohie am participat şi susţinut activitatea liturgică, pastorală, misionară, social-filantropică şi administrativă, sub coordonarea Pr. Paroh Dinu Pompiliu, împreună cu ceilalţi clerici coslujitori: Pr. Chiriţă Adrian şi Diac. Filiuţă Cristian.
– Am răspuns tuturor solicitărilor venite din partea credincioşilor: vizite pastorale, sfeştanii, parastase, întâlniri cu tinerii etc, atât la parohie cât şi în sectorul încredinţat.
– De asemenea, am publicat articole în Foaia Duminicală, precum şi alte studii, recenzii, traduceri în publicaţiile bisericeşti.

În timpul activităţii desfăşurate la Parohie, ajutaţi de Consiliul şi Comitetul Parohial, sub coordonarea Părintelui Paroh, s-au definitivat lucrările de construire şi amenajare a noului locaş
de cult, cu toate dotările funcţionale necesare, s-a construit Capela mortuară în curtea bisericii şi s-au executat lucrări de împrejmuire a bisericii. Este în fază avansată pictarea în frescă bizantină a bisericii şi se continuă lucrările de ridicare a noului Centru Social-Pastoral de la Parohie.

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: