Menu
descoperă

Profesorul Clement Gavrilă Sălăuța a plecat la Domnul (26.12.2019)

A plecat la Domnul unul dintre prietenii neprețuiți ai bisericii Șerban Vodă, domnul profesor Clement Gavrilă-Sălăuță. După o lungă și grea suferință, purtată cu discreție și demnitate, ne-am despărțit de un mare român, creștin autentic și un profesor dedicat și iubit.

Provenit dintr-o zonă pe care a iubit-o mult, din comuna Salva năsăudeană, dintr-o familie de oameni harnici și credincioși, va fi însoțit toată viața de aceste două repere: credința în Dumnezeu și respectul pentru profesia sa. În studiile pe care le-a urmat, în activitatea didactică de mai bine de 40 de ani, s-a respectat pe sine și pe elevii pe care i-a învățat. De o înaltă ținută profesională, domnul profesor a fost iubit de toți elevii pe care i-a avut. I-a implicat pe mulți dintre ei în diverse programe și proiecte educaționale.

A știut să inspire elevilor săi dragostea de țară, căci preda istoria și geografia. Profesor la școala de lângă biserica Șerban Vodă, încet-încet lecțiile sale de istorie au început a fi transferate la amvonul bisericii. Eroii neamului, domnitorii și regii acestei țări, luptele și războaiele României, martirii ortodocși din toate timpurile și-au găsit lic în cuvântările sale. Ne-a însoțit în pelerinaje și excursii, în locuri de vibrantă emoție patriotică.

Cald și deschis, blând și iubitor față de toți, domnul profesor Clement Gavrilă prețuia mult ortodoxia. Cu o sensibilitate de poet – a scris câteva volume de poezii – își trăia la cote maxime credința în Hristos și împărtășea credința creștină ori de câte ori avea ocazia. Multe dintre poeziile sale se înscriu în registru creștin.

Ne-am fi dorit să ne mai fi putut bucura de cuvântările sale sau de articolele scrise în ziarul bisericii. Dar Domnul l-a chemat la El atât de devreme. Cu siguranță Domnul i-a ales în cer un loc frumos de odihnă căci aici, pe pământ, a cioplit frumos caracterele a mii de elevi și a fost un misionar al cuvântului lui Dumnezeu.

Dumnezeu să-l ierte! Rămâne veșnic în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut!

 

publicat în 26.12.2019 

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: