Curajul de a zice: DA, prezent! (02.01.2020)

A doua zi din noul an, o altă ocazie în care putem să ne ajutăm semenii.

Pentru 5 dintre tinerii bisericii noastre, Dumnezeu a rânduit – doar cu câteva ore înainte, să aflăm unde o să petrecem ziua de 2 ianuarie 2020: făcând voluntariat la Valea Plopului. Unii la tăiat lemne, iar alții la cărat de lemne pentru cei peste 400 de copilași de care are grijă părintele Nicolae Tănase.

Am plecat cu întârziere din București, după câteva piedici, dar ne-am închinat la noi în Biserică și am pornit spre Valea Screzii. Am intrat direct în pâine, cum se zice, în toiul muncii, unde toată lumea lucra în comuniune și bucurie. Ne-am rugat împreună și am lucrat până la înserat. Nici frigul, nici durerile de coloană sau alte probleme nu i-au oprit pe unii participanți. Am plecat bine ospătați, amorțiți, dar fericiți spre București, minunându-ne cât de neașteptată e clipa care ți se oferă șansa să ajuți. Oare de câte ori trecem grăbiți, nepăsători peste aceste ocazii de a ne ajuta semenii?

Cuvintele părintelui, care a subliniat că are nevoie de mai mulți „oameni zdraveni la minte” acolo, ne-au lăsat cu gânduri de revenire și de implicare și mai serioase. Mulțumim bunului Dumnezeu pentru această zi binecuvântată și pentru oamenii minunați pe care i-a trimis focul credinței la locul potrivit!

Florinela Ivașcă

publicat în 02.01.2020

Lasă un răspuns

de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: