Menu
descoperă

Duminica Mironosiţelor – ziua femeii creştine

Femeile mironosițe s-au făcut pildă și femeilor de azi pentru slujirea lor în societatea contemporană. Suntem chemate a fi mărturisitoare ale vieții și nu ale morții, născând viața, pentru mântuirea noastră și înmulțirea neamului omenesc. Chip de purtare smerită și ținută decentă pentru femeile din societatea zilelor noastre, mironosițele sunt – mai ales – chip de mărturisire curajoasă a lui Hristos, chiar în mijlocul unei lumi din ce în ce mai cufundată în materialitate și din ce în ce mai puțin sensibilă la valorile Evangheliei Mântuitorului.

Femeile creștine cu siguranță nu vor trece nepăsătoare peste darurile minunate pe care această Duminică a Mironosițelor le-o împărtășește. Aceasta înseamnă o implicare directă a lor în viața Bisericii, cu sensibilitatea și devotamentul de care ele sunt capabile.

Dar și pentru soții creștini această Duminică poate să constituie un nou motiv de delicatețe manifestată față de soțiile lor, printr-o floare sau un cuvânt frumos, ca dovadă a iubirii și prețuirii ce le-o poartă.

Închei, cu dragoste și prețuire pentru toate femeile, cu câteva cuvinte, pline de mângâiere, ale bunului părinte Sofian Boghiu: „După cum știți, Duminica a 3-a după Înviere este Duminica femeilor Mironosițe, a credincioaselor, a gospodinelor, celor care întrețineți viața în familie și în lume. Trebuie să fiți fericite că aveți din partea lui Dumnezeu o atenție deosebită. Și iată, prin Maica Domnului și prin sfintele femei purtătoare de mir, și dumneavoastră aveți cinstea aceasta de a avea o Duminică în an, în care sunteți cinstite în chip deosebit. Dumnezeu să vă înmulțească harul și darul Sfântului Duh și darul dragostei creștine să fie cu adevărat cu dumneavoastră, ca să fiți ce trebuie să fiți, să întrețineți căldura creștină în familie și buna înțelegere. Pentru că în familie cunoașteți ce dezastru este astăzi…”

Maria Buleu

publicat în 12.05.2019

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: