Menu
descoperă

Selecție pentru spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor” la Parohia Șerban Vodă

La Parohia Șerban Vodă din București, în seara zilei de duminică, 27 noiembrie, a avut loc selecția grupului artistic care va reprezenta Protoieria Sector 4 Capitală la spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”. Copii de la șapte școli gimnaziale, o grădiniță și un centru catehetic parohial, reprezentând cinci parohii din sectorul 4, au pregătit colinde și scenete de teatru pe care le‑au interpretat în cadrul unui eveniment care a constituit primul concert de colinde de la Parohia Șerban Vodă.

În cuvântul de început, părintele protopop Ionuț Bărbulescu a salutat implicarea parohiilor din sector în activitățile cu copiii și a apreciat valoarea misionar‑pastorală și cultural‑educativă a proiectelor.

Pentru efortul depus, copiii au fost răsplătiți cu fructe și dulciuri, asigurate de parohiile pe care le‑au reprezentat. În același timp, pentru a le mulțumi profesorilor coordonatori, aceștia au primit din partea protopopiatului câte un pachet constând dintr‑o diplomă, o icoană și o sticlă cu vin. Darurile pentru profesori au fost înmânate de părintele arhidiacon Eugen Maftei, consilier eparhial la Sectorul învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Juriul care a evaluat grupurile de copii a fost format din părintele Ionuț Bărbulescu, protopopul Protoieriei Sector 4 Capitală, părintele Anghel‑Alexandru Chirilă, secretar la același protopopiat, și părintele Zaharia Matei, lector la Catedra de muzică a Facultății de Teologie Ortodoxă din București. Pentru a asigura imparțialitatea evaluării, în concurs nu au intrat grupuri reprezentând parohiile la care slujesc membrii juriului.

Copiii reprezentând parohiile Apărătorii Patriei II, „Buna Vestire”‑Belu, „Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul”, Șerban Vodă și Progresul I au prezentat colinde, scenete și poezii pregătite pentru a vesti Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. Cu această ocazie, Biserica Șerban Vodă a fost arhiplină de copii, părinți, profesori, preoți și credincioși veniți să asculte colinde și să vadă reprezentațiile artistice ale copiilor.

La final, părintele consilier eparhial Eugen Maftei a rostit un cuvânt în care a mulțumit pentru efortul depus în special de cadrele didactice, care și‑au asumat implicarea într‑un proiect al Arhiepiscopiei Bucureștilor și a evidențiat faptul că parteneriatele dintre școli și parohii sunt rodnice prin astfel de manifestări.

Parohia Șerban Vodă se pregătește pentru sărbătorirea Nașterii Mântuitorului Hristos organizând mai multe evenimente cultural‑artistice și social‑filantropice. Pe lângă spectacolul oferit de copii în data de 28 noiembrie, urmează și alte manifestări pe perioada lunii decembrie. În data de 10 decembrie este așteptat corul bărbătesc ortodox Te‑Deum Laudamus, iar în ziua de duminică, 18 decembrie, va fi organizat concertul tradițional de Crăciun al parohiei, la care vor participa corala mixtă a bisericii, cântăreții de la strană, copiii de la cercul de pictură și reprezentanți de la cele trei școli din sectorul pastoral arondat.

Pr. Vlad Mîndru

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: