PELERINAJ ÎN ISRAEL ȘI SINAI (19 aprilie – 26 aprile 2023) – 8 zile / 7 nopți

PELERINAJ ÎN ISRAEL ȘI SINAI

(19 aprilie – 26 aprilie) – 8 zile / 7 nopți

Grup P. Dinu Pompiliu / Tel. 0722342291


Ziua I – miercuri, 19 aprilie: Întâlnire pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) – plecări internaţionale (sala de aşteptare) – la ora 17:30, cursa TAROM RO 155. Decolare ora 20:45, sosire pe Aeroportul Ben Gurion la ora 23:20. Cazare la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua II – joi, 20 aprilie: Mic dejun. Deplasare la Muntele Tabor – închinare în Biserica Ortodoxă “Schimbarea la Faţă” (locul Schimbării la Faţă a Domnului,  Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului). Cana Galileii – locul ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii. Nazareth – închinare în Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Cazare şi cină la hotel în Nazareth/Tiberias.

Ziua III – vineri, 21 aprilie: Mic dejun. Deplasare pe Muntele Fericirilor – închinare în Biserica ce aminteşte de frumoasa Predică de pe munte a Domnului. Vizitarea ruinelor oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. Tabgha – Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti), Biserica Sf. Petru. Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua IV – sambata, 22 aprilie: Mic dejun. Ne îndreptăm spre valea Iordanului și vom vizita locul botezului Domnului nostru Iisus Hristos. Închinare în Mănăstirea Sfântul Gherasim. Închinare în Mănăstirea „Dudul lui Zaheu” şi Aşezământul Românesc de la Ierihon. Deplasare  pe lângă Marea Moartă  până la Taba în Egipt. Scurta oprire la Marea Moarta, trecerea frontierei de la Eilat – Israel  la Taba în Egipt . Cazare şi cină la hotel in Taba.

Ziua  V – duminica, 23 aprilie: Mic dejun. Continuarea drumului prin deşertul muntos spre Sfânta Ecaterina.  Închinare în Mănăstirea greco – ortodoxa Sfânta Ecaterina – cea mai veche mănăstire ortodoxă din lume  în care a viețuit Sf. Ioan Scărarul si Sf. Nil, Filotei, Anastasie, Grigore și în care se găsesc moaștele Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina; gropnița cu moaștele Sf. Stefan Sinaitul, Paraclisul  Sfântului Proroc Moise, muzeul mănăstirii – cu o importantă colecție de icoane vechi de o deosebită valoare. Cazare şi cină la hotel în Taba.

Ziua VI  – luni, 24 aprilie:  Mic dejun. Bethleem – ne vom închina în Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte Peştera în care S-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului), Grota Laptelui. Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua VII – marti, 25 aprilie:   Mic dejun. Intrăm în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi ne închinăm în Biserica ridicată deasupra casei în care s-a născut Sfanta Fecioară Maria, în Cetatea Antonia. Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sfintei Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt, locul unde s-a aflat Sfânta Cruce, etc). Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Proroc şi Psalmist David.  Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua VIII – miercuri, 26 aprilie: Mic dejun. Deplasare către Hozeva – Mănăstirea Sf. Gheorghe (închinare la moaştele Sf. Ioan Iacob Românul). Deplasare la Ierusalim, pe Muntele Măslinilor, unde ne vom închina la următoarele locuri sfinte: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării DomnuluiMănăstirea Pater Noster (loc în care Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor (ridicată pe locul în care Mântuitorul S-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce adăpostește Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării. Aşezământul Românesc de la Ierusalim. Sosire la aeroport ora 20:30. Decolare la 00:20 (in 27 aprilie), sosire Bucureşti ora 03:05, cursa TAROM RO 156.

 

TARIF: 490 EURO + 650 USD / pers. cazare în camera dublă

Supliment single: 300 USD


AVANS MINIM:

 • – 400 EURO/PERS. în termen de 3 zile de la data rezervării, diferența se achită maxim cu 30 zile înainte de data plecării;
 • – SUMA INTEGRALA pentru rezervări efectuate cu mai puțin de 30 zile înainte de data plecării.

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu avionul Bucuresti – Amman – Bucuresti;
 • 7 nopti cazare la hoteluri 3- 4* clasificare locală;
 • 7 mic dejun și 6 cine;
 • transport local  autocar conform programului ;
 • taxe de aeroport ;
 • taxe de viza;
 • intrari la obiective;
 •  însoțitor preot
 •  asigurarea medicală – se încheie persoanelor cu vârsta până la 79 ani (inclusiv),   *  Asigurarea de sanatate se poate încheia  DOAR pentru persoanele care pot dovedi prin CARTEA DE IDENTITATE că au DOMICILIUL sau REȘEDINȚA în ROMÂNIA.** Pentru persoanele care nu se încadrează în cele menționate mai sus, NU SE POATE ÎNCHEIA ASIGURARE DE SĂNĂTATE.
 • ghid local vorbitor de limba română sau engleză in Egipt; 

  SERVICII NEINCLUSE:

  • Tips ( bacșis)  pentru ghid local Egipt, șoferi, personal hotelier 40 Euro.

  ACTE NECESARE: 

  • paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

   

  Lasă un răspuns

  de Anders Noren.

  SUS ↑

  %d blogeri au apreciat: