Menu
descoperă

CENTRUL SOCIAL

Centrul social

Ansamblul nou creat la Biserica Serban Voda, cu Hramul Adormirea Maicii Domnului, in suprafata totala desfasurata de 2435 mp, este format din cinci corpuri cu functiuni diferite, amplasate in zona de sud a incintei bisericii si se desfasoara de la str. Petre Tutea pana la str. Bucsoiu. Regimul de inaltime este Subsol+Parter+2 Etaje, avand inca doua nivele in plus la Turnul clopotnita, numit corpul 2.

Corpurile de cladire ce vor adaposti Asezamintele Sociale, sunt proiectate astfel:

corpul 1 – Gradinita, pe patru nivele, avand functiunile de bucatarie si anexe la subsol, o clasa de gradinita – grupa mica, carantina si acces la parter, doua clase de gradinita – grupa mijlocie si mare la etajul 1 si o sala de festivitati cu circa 50 de locuri pe scaune, la etajul 2

corpul 2 – Turnul clopotnita, este functional legat prin scara principala, de Gradinita si celelalte corpuri ale ansamblului.

corpul 3 – Locuinte de serviciu, cuprinde doua apartamente identice, avand fiecare un parter cu camera de zi si bucatarie plus un mic grup sanitar, la etajul 1 doua dormitoare si o baie, iar la etajul 2, o camera pentru studiu, biblioteca, reculegere si arhiva. Cancelarie parohiala – este un spatiu similar cu cele doua locuinte de serviciu, dezvoltat pe parter, etajul 1 si 2, avand functiuni specifice activitatilor Consiliului Parohial, cum ar fi, Sala de consiliu la parter, birouri, oficiu si grupuri sanitare.

corpul 4 – Corpul Social, este proiectat pentru cazarea a 18 persoane, cate doua persoane in cate trei camere pe nivel, la parter, etajul 1 si etajul 2, prevazute cu grupuri sanitare dotate cu dusuri. Pe fiecare nivel exista cate un spatiu comun pentru activitatile de zi si TV. Aceste persoane cu nevoi speciale vor fi angajate in diferite activitati gospodaresti ale Parohiei, devenind astfel asociati la existenta cotidiana. La subsol, pe toata suprafata corpurilor 3 si 4, se va executa o trapeza pentru circa 100 de enoriasi, cu caracter brancovenesc, avand arce si bolti partial pictate si plafoane din lemn sculptat si pictat.

corpul 5 – Capela, este o constructie deja finalizata, care functioneaza cu rolul de capela funerara, fiind separata de celelalte cladiri ale ansamblului. Urmeaza sa se execute pictura si alte lucrari de detalii de arhitectura.

Clădirile ansamblului au fost concepute in stilul brancovenesc, atat la exterior, cu portice deschise la parter si etaj, cu balustrade sculptate din piatra naturala, arce, ancadramente, tamplarie sculptata si decoratiuni, cat si la interior, cu plafoane casetate din lemn, piese din metal si sticla, sau de exemplu, arce si bolti largi la trapeza, vitralii si suprafete pictate pe suprafete pregatite tip “affresco” ( pictură murală executată pe o tencuială proaspătă).

[Constructia este in faza de executie incipienta, cu subsolul, parterul si partial etajul 1, terminate la faza structura beton armat – octombrie 2013.] Partea cea mai grea va fi cea din categoria finisajelor si lucrarilor artistice cu caracterul specific epocii Renasterii europene in stransa legatura cu arta brancoveneasca, ce imbina caracterul oriental cu cel apusean.

In final se va realiza o constructie unicat in peisajul urban al Bucurestiului, pentru acest demers punandu-se accent pe o calitate deosebita in executie.

Scroll to Top