Menu
descoperă

Un nou diacon în Parohia Şerban Vodă: Marinel Laurenţiu Marcu

De la data de 1 aprilie 2022, locul de diacon, vacantat prin plecarea părintelui Cristian Filiuţă din biserica noastră, a fost luat în primire de diaconul Marinel Laurenţiu Marcu.
În data de 3 aprilie 2022, în Duminica Cuviosului Ioan Scărarul, părintele diacon Laurenţiu Marcu a slujit la prima Sfântă Litughie. Ne-a bucurat cu prezenţa sa  discretă şi atentă şi cu glasul său plăcut. La sfârşitul slujbei, părintele paroh Dinu Pompiliu a ţinut să-l prezinte enoriaşilor, în câteva cuvinte schiţându-i pregătirea şi activitatea pe care a desfăşurat-o până acum.
O facem şi noi, considerând că este necesar să-i cunoaşteţi preocupările şi
traseul profesional.
De loc din Mun. Focşani, Jud. Vrancea, a urmat şi finalizat aici studiile primare şi gimnaziale. A absolvit apoi studiile liceale şi universitare în Arhiepiscopia Iaşilor. Este absolvent al Seminarului Teologic Sf. Ioan Iacob din Dorohoi, jud. Botoşani şi absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iaşi şi al Facultăţii de Drept-Ştiinţe Juridice a Univ. Petre Andrei din Iaşi.
Apoi a făcut studii postuniversitare (Master în Teologie) la Boston, USA (Holy Cross Greek Orthodox School of Theology), cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.
Din anul 2010 lucrează la Editurile Patriarhiei Române, în prezent fiind redactor-şef al Revistei „Biserica Ortodoxă Română”, Buletinul oficial al Patriarhiei Române.
Este căsătorit din anul 2018 cu doamna diaconiţă Andra-Daniela, medic specialist Pediatrie la Institutul Clinic Fundeni şi asistent universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti
A fost hirotonit diacon în anul 2020 şi a slujit, până acum, la Parohia Apostol din cadrul Protoieriei Sector 3 Capitală.
Să adăugăm că este psalt în grupul Tronos al Catedralei Patriarhale din 2018.
Îi urăm multe împliniri în noua slujire şi, ca şi părintelui Vlad Mândru, îi dorim să urce pe fiecare treaptă a desăvârşirii duhovniceşti, iar lucrarea misionară şi sfinţitoare, vocaţia lor, cea la care Dumnezeu i-a chemat, să fie împlinită şi confirmată. ✤

Articol apărut în Cuvântul care zidește, Nr. 16/ 17 aprilie 2022

1 thought on “Un nou diacon în Parohia Şerban Vodă: Marinel Laurenţiu Marcu”

  1. Bună ziua, Ma bucur mult când vad credință în Dumnezeu și preoți care păstoresc turma lui Hristos , Am și eu un băiat teolog în anu întâi care de la vârsta de 4 ani își dorea preoția,
    Dar acum bunu Dumnezeu ia îndeplinit dorința, ,Va doresc un an nou fericit, La mulți ani!

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la BISERICA ȘERBAN VODĂ

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Scroll to Top