Menu
descoperă

♱ A plecat la Domnul Părintele Ioan Tudorache (29.03.2020)

Cu tristețe în suflet anunțăm pe fiii bisericii noastre o durere care s-a abătut asupra noastră: deplângem plecarea dintre noi a vrednicului preot Ioan Tudorache, slujitor devotat, înzestrat de Dumnezeu cu multe daruri pe care le-a pus în slujba comunității și a Bisericii. A fost un preot cu mintea luminată, bun cunoscător al istoriei acestui popor, o conștiință vie a Sfântului Altar, care a slujit Biserica lui Dumnezeu până în ultima clipă.

Privind înapoi pe firul vieții sale, te înfiori: câți ani de muncă, de studii și mai ales de smerită slujire, de ascultare cu fidelitate de Dumnezeu și de toate forurile superioare.

S-a născut la 12 decembrie 1932 în comuna Snagov, județul Ilfov, din părinți foarte evlavioși, buni creștini, Gheorghe și Anica. A urmat cursurile școlii primare din Snagov, apoi Seminarul de cântăreți bisericești și Seminarul Teologic din București, dar și alte forme de învățământ specifice timpului. A cunoscut mulți preoți și profesori de marcă, care i-au călăuzit pașii în învățătura și în formarea sa.

Din 1949 a fost ucenic la Atelierele Institutului Biblic. A avut ocazia de a-l cunoaște și de a lucra cu Părintele Arsenie Boca din anul 1961 – cu care a avut o strânsă prietenie – timp de opt ani.

publicat in 29.03.2020

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d